Räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En färgglad och fräsch paj. Ett plus kan bakas i god tid

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 lime
  • 200 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 msk riven ingefära
  • ½ dl hackad gräslök
  • Räksallad
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 msk pressad lime
  • 3 msk hackad salladslök
  • 3 msk sesamfrö
  • Ev. limeklyftor
  • Instruktioner

    Pajskal: Mixa ihop ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kan, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt 30 minuter. Fyllning: Riv limeskalet och pressa ur saften i en skål. Rör ihop skal och saft med färskost, crème fraiche, ägg, ingefära och gräslök. Häll blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen till fyllningen stannat, ca 30 minuter. Räksallad: Skala och tärna avokado och mango. Blanda med skalade räkor, limesaft och salladslök. Toppa pajen med räksalladen, strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben