Räkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod, räkorna går utmärkt att byta ut mot lax

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 gr Margarin
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2-3 hackade ägg
  • Hackad purjolök
  • 200 gr skalade räkor
  • ca 2msk kaviar
  • dill
  • salt
  • citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vetemjöl, margarin, vatten, till degen och tryck ut i en smord pajform. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Grädda därefter pajskalet i 200° i 10 minuter. Låt svalna.
    2. Fyllningen: Lägg purjolök och räkor i den avsvalnade pajdegen. Vispa ihop creme fraiche, kaviar och grädde. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackade ägg och häll över räkorna. Grädda därefter ca 25 minuter i 175° mitt i ugnen.
    3. Servera med en god sallad och något gott att dricka

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben