Jättegod, räkorna går utmärkt att byta ut mot lax
Ingredienser
Pajdeg
100 gr Margarin
3 dl Vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2-3 hackade ägg
Hackad purjolök
200 gr skalade räkor
ca 2msk kaviar
dill
salt
citronpeppar
Instruktioner
- Blanda samman vetemjöl, margarin, vatten, till degen och tryck ut i en smord pajform.
Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Grädda därefter pajskalet i 200° i 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllningen:
Lägg purjolök och räkor i den avsvalnade pajdegen.
Vispa ihop creme fraiche, kaviar och grädde. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackade ägg och häll över räkorna.
Grädda därefter ca 25 minuter i 175° mitt i ugnen.
- Servera med en god sallad och något gott att dricka
Liknande recept
Kommentarer (0)