Räkpaj med vitlöksost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Festmåltid

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g skalade räkor
  • 125 g vitlöksost (vilket märke du vill, den du tycker är godast)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st ägg
  • 3 msk klippt dill
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Citron
  • Röd stenbitsrom
  • Dill
  • Ev några skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka ihop vetemjöl, kallt smör och vatten snabbt till en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med en gaffel. Låt pajdegen stå svalt i 30 minuter. Förgrädda gärna pajskalet 10-15 min innan du fyller det.
    2. Rör under tiden ihop ost, crème fraiche och ägg. Salta lätt, peppra och tillsätt dillen. Låt räkorna rinna av väl. Lägg sedan räkorna i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i ca 30 minuter.
    3. Låt pajen svalna något innan den serveras.
    4. Garnera med citron, röd stenbitsrom, dill, ev. några skalade räkor (går att hoppa över garneringen det gör du som du själv tycker och även mängden).

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben