Räkpajer

Serverar: 16 portioner

Små pajer med Västerbottensost i pajskalet fyllda med räkor.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • ½ purjolök, skivad
  • 1 tsk smör- & rapsolja
  • 500 g räkor
  • 2 msk dill, hackad
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 1½ dl grädde
  • 1 msk hummerfond, konc
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kajennpeppar
  • Dekoration
  • Ruccolasallad
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg dinkelmjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ost, smör och vatten. Mixa samman till en degboll.
    3. Rulla ut degen till en längd och dela i 16 bitar. Tryck ut degen i små aluminiumformar.
    4. Plasta och ställ in dem i kylen, ca 30 minuter. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen, ca 5 minuter.
    5. Fräs purjolöken blank i smör och rapsolja. Fyll botten med purjolök. Skala räkorna och lägg dem och dillen överst.
    6. Vispa samman ägg, grädde och hummerfond. Salta och krydda med svartpeppar och kajennpeppar. Skeda äggstanningen försiktigt över fyllningen. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.
    7. Låt pajerna svalna något och ta dem ur formarna och lägg upp på fat. Dekorera med dill och ruccola.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben