Räkpajer

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Portionspajer med läcker räkfyllning. Serveras som fin liten ensamrätt. Gör i ordning pajskalen i förväg. Vänta bara med att fylla dem till strax före servering.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör eller margarin
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3 msk grädde
  • Fyllning
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 bunt finskuren dill
  • 1 krm kajennpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Hela räkor
  • Citronklyftor
  • Dillkvistar
  • Till servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop matfett , mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt grädde och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 6 portionspajformar. Ställ formarna kallt i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Grädda pajskalen i 20 minuter, tills de har fått fin färg. Låt svalna.
    4. Skala räkorna. Tag undan några till garnering och hacka resten grovt. Vispa grädden. Rör i majonäs, räkhack, rödlök och dill.Smaka av med kajenn, salt och peppar.
    5. Fyll pajskalen med räkröran och garnera med hela räkor och dillkvistar.
    6. Servera med grönsallad

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben