Portionspajer med läcker räkfyllning. Serveras som fin liten ensamrätt. Gör i ordning pajskalen i förväg.
Vänta bara med att fylla dem till strax före servering.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör eller margarin
3½ dl vetemjöl
½ tsk salt
3 msk grädde
Fyllning
1 kg räkor med skal
1 dl majonnäs
2 dl vispgrädde
1 finhackad rödlök
1 bunt finskuren dill
1 krm kajennpeppar
Salt
Peppar
Garnering
Hela räkor
Citronklyftor
Dillkvistar
Till servering
Grönsallad
Instruktioner
- Hacka ihop matfett , mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt grädde och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 6 portionspajformar.
Ställ formarna kallt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda pajskalen i 20 minuter, tills de har fått fin färg. Låt svalna.
- Skala räkorna. Tag undan några till garnering och hacka resten grovt.
Vispa grädden. Rör i majonäs, räkhack, rödlök och dill.Smaka av med kajenn, salt och peppar.
- Fyll pajskalen med räkröran och garnera med hela räkor och dillkvistar.
- Servera med grönsallad
Liknande recept
Kommentarer (0)