Räksallad från Skagen

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god räksallad där den tillhörande såsen inte är så fet.

Ingredienser

  • 1 honungsmelon el. den sort man tycker om (dock ej vattenmelon)
  • 1 salladshuvud
  • 10 cm gurka
  • 1 knippa rädisor
  • 100 g sugar snaps el. sockerärter
  • 300 g skalade räkor el. 1 kg oskalade
  • SÅS
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • Instruktioner

    Skala och tärna melonen, strimla salladen. Tärna gurkan och skär rädisorna i tunna skivor. Strimla sugar snapsen. Lägg upp på tallrikar och strö över räkorna. Rör samman ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Klicka såsen över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben