Räksallad med avokadocrème och burgul.

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Rekomenderar denna underbara rätt

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor (färdigskalade kravmärkta finns frysta)
  • 1 tråg färsk spenat
  • 250 g grön sparris
  • 1 kruka koriander1,5 dl gräddfil
  • 4 port burgul (eller couscous)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk persilja hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 tsk honung2-3 tomater
  • 1 avokado
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Förberedelse. Tina (och skala)räkorna, låt rinna av.
    2. Gör räksalladen. Blanda riven lök med grovhackade tomater, 1 mskolja, 1 tsk honung. Vänd ner räkorna.
    3. Smaka av med citronsaft, fin hackad koriander, persilja och någon het krydda som chili eller cayennepeppar efter smak.
    4. koka 4 portioner burgul (eller couscous) enligt anvisning på förpackningen (gärna i buljong).
    5. Mosa/mixa ihop, gräddfil, riven vitlök,olivolja. Smaka av med honung, salt och peppar.
    6. Servera räkorna med burgul (couscous) alternativt ett gott bröd, avokadocrème och färsk spenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 29 oktober 2011

    Men det heter väl bulgur, inte burgul? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben