Räksmörgåstårta med lime och chili

Serverar: 10 portioner

En väldigt fräsch smörgåstårta med sting! Lägg ihop smörgåstårtan strax innan den ska serveras, annars riskerar avokadon att bli brun.

Ingredienser

  • 6 halvor Polarbröd
  • Räkfyllning
  • 500 g oskalade räkor eller 200 g skalade räkor, MSC-märkta
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl koriander, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Avokadofyllning
  • 2 avokador
  • 1 tomat
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ msk pressad lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garneringskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • Till garnering
  • 500 g oskalade räkor eller 200 g skalade räkor
  • 2 avokador
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 msk salladslök, finskuren
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Räkfyllning: Skala räkorna och hacka dem något. Lägg crème fraichen i en bunke och kör den med en elvisp. Först kommer crème fraichen att bli tunn men efter en stunds vispande kommer den att tjockna. Blanda crème fraiche, räkor, koriander, limeskal, pressad vitlök, chilifrukt, salt och peppar.
    2. Avokadofyllning: Mosa avokadon och skär tomaten i små bitar. Blanda avokado, tomat, crème fraiche, lime, salt och peppar i en annan bunke.
    3. Lägg 2 brödhalvor kant i kant på en bricka. Bred på räkfyllningen. Täck med 2 brödhalvor. Lägg dem så att skarvarna förskjuts något - tårtan håller ihop bättre om man lägger dem så. Täck med avokadofyllningen och de sista polarbröden.
    4. Vispa crème fraichen med en elvisp så att den blir tjock och bred den sedan ovanpå den översta polarkakan.
    5. Skala räkorna. Skär avokadon i tärningar och tomaterna i skivor. Fördela räkor, avokado, tomater, lök och lime ovanpå. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben