Räksoppa med chili

Serverar: 4 portioner

Välsmakande elegant räksoppa, innehåller hummerfond och vispgrädde samt lite konjak.

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 stor gul lök
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ dl finhackad dill
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2-3 msk Touch of taste hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och ta undan skalen. Skala och finhacka lök, morot och chilifrukt. Finhacka dillen.
    2. Smält smöret och fräs lök, vitlök, morot, chili och dill. Tillsätt tomatpuré och räkskal. Strö över mjöl och späd med vin, vatten och fond. Låt koka i 8-10 minuter.
    3. Vänd ner grädde och smaka av med kryddor och konjak. Låt koka lite till. Ta av och sila soppan. Vänd ner räkorna och värm soppan som nu inte får koka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben