räkstuvning
Serverar:
4 portioner
Passar till crepes eller varmsmörgås
Ingredienser
400 g Skaldjur (rensade)
5 msk Vetemjöl
2 dl Grädde
2 msk Fiskfond (konc)
1,5 dl Vatten
Smör el. margarin
Salt
peppar
Instruktioner
Skala och rensa räkorna/skaldjuren.
Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjöl och späd med vatten+fond, grädde och kryddor.
Låt småkoka i ett par minuter. Rör om.
Tillsätt skaldjuren och tag av kastrullen från plattan. Låt dem ligga i någon minut så de blir varma.
Liknande recept
Snabb förrätt, fyllda tarteletter med räkstuvning
3.3
10 min
6
4
Räkpaj
4-6
Räkbullar
4
Fiskgratäng med gösfilé
1 h
4
Barnmat - räkstuvade spättafiléer
30 min
4-6
Kycklinggratäng med räkstuvning
4
Ostgratinerad räkstuvning i pajskal
4
Lax med räkstuvning
30 min
4
Små pannkakor med räkstuvning
5
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!