Ostgratinerad räkstuvning i pajskal

Serverar: 4 portioner

En god vickningsrätt - servera med vitt bröd och öl.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g mjukt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk iskallt vatten
  • Stuvning
  • 6-8 hg räkor
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl silat räkspad ca
  • 1 dl tjock grädde
  • 1-2 msk chilisås
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 1 msk konjak eller
  • Torrt vitt vin
  • Gratinering
  • 1½ dl riven ost ca
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop en smidig pajdeg, helst i förväg, och låt den ligga kallt i plast eller folie.
    2. Platta sedan ut och klä en kallvattensköljd pajform tunt med deg i botten och kanter. Grädda pajskalet i 225 grader ca 15 minuter.
    3. Rensa räkorna och koka av skalen ca 5 minuter i 4 dl vatten. Sila spadet. Fräs smör och mjöl, späd under omrörning av räkspadet och grädden till en slät fin stuvning och koka ca 5 minuter. Blanda i chilisås, räkor och krydda och smaka av.
    4. Fyll stuvningen i pajskalet, strö över riven ost och gratinera i 275 grader ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben