Rågbitar med solroskärnor

Serverar: 20 portioner

Gott med bröd till soppan.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 1 msk brödkryddor,malda
  • 1 dl solroskärnor
  • 7 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrulloch tillsätt mjölken. Värm till 37 gr. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, brödsirap, brödkryddor, solroskärnor, grovtrågmjöl och nästan allt vetemjöl special. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Täck över med bakduk och låt jäsa 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut den nästan lika stor som långpannan. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan och lägg över degen i den. Tryck ut degen så den täcker pannan. Nagga degen och skåra den i 20 bitar med en degskrapa. Låt jäsa övertäckt 30 min. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min. Låt brödet kallna på bakgaller. Bryt isär brödet i bitar när det kallnat.
    2. ugn 225 gr

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben