Raggmunk med kalkonbacon

Serverar: 2 portioner

Gör rätten glutenfri genom att använda majsmjöl istället för dinkel- eller vetemjöl. Du kan också servera vanligt bacon till raggmunkarna, men då blir kaloriinnehållet högre. 325 kcal/portion

Ingredienser

  • 250 g potatis, grovriven
  • ½ gul lök, riven
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 ägg
  • 2 msk dinkel- eller vetemjöl
  • 1 msk smör eller olja
  • 100 g kalkonbacon
  • 1 dl lingon
  • 1 msk rörsocker
  • Garnering och tillbehör
  • Bladpersilja
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Blanda den rivna potatisen med lök, kryddor, ägg och mjöl. Stek små raggmunkar på båda sidor i smör eller olja. Stek kalkonbaconet i samma stekpanna. Rör lingonen med rörsocker tills sockret smält.
    2. Servera raggmunkarna med kalkonbacon, rårörda lingon, persilja och blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben