Raggmunk med korngryn

Serverar: 4 portioner

Stekt rimmat fläsk, korv ,kassler eller det du tycker som är gott till. Barnbarnens favorit!

Ingredienser

  • 2 dl korngryn
  • 7 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Smeten
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2,5 dl vetemlöl
  • 4 dl mjölk
  • 1-1,5 msk flytande matfett
  • Instruktioner

    1. Koka korngryn, 7dl vatten och 1/2 tsk salt i 30 minuter. Låt svalna.
    2. Vispa ägg, salt och socker. Tillsätt 2 dl vatten och mjöl och rör till en jämn smet. Rör i mjölken, lite i taget. Tillsätt fettet och korngrynen, grädda raggmunken på båda sidor, gärna i teflon- eller titanpanna. Godast blir de om de är tunna, gärna med lite "spetskant"

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben