Raggmunk på rödbetor med getost och hasselnötter

Serverar: 4-6 portioner

Raggmunk går snabbt att göra och är både gott och mättande. Pröva en med rödbetor som du serverar med god getost och hasselnötter.

Ingredienser

  • 1 liter finrivna rödbetor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk honung
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl hackad färsk spenat
  • 200 g getost
  • 3 msk hackad persilja
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna. När nötterna fått fin färg tillsätt honungen. Låt honungen bli karamelliserad runt nötterna. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper så att de svalnar.
    2. Blanda rödbetorna med ägg, mjöl, spenat, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt en klick smör. Klicka ut smeten till små raggmunkar i pannan, ca 3 st i varje panna. stek 4-6 minuter per sida.
    3. Servera raggmunkarna med nötterna, persilja och getost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben