Raggmunkar med stuvning

Serverar: 4 portioner

Medan raggmunkarna gräddas i ugnen så kan du i lugn och ro ägna dig åt att göra den goda grönsaksstuvningen.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av fast sort, t.ex. Bintje
  • 1 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Grönsaksstuvning
  • 1 huvud savoykål
  • 2 morötter
  • 1 knippa vårlök
  • 1 persiljerot
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2½ dl grönsaksbuljong eller fond
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Raggmunkar: Skala och riv potatisen fint. Häll bort den saft som bildas. Blanda potatis, ägg, mjöl, salt och peppar. Värm ugnen till 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
    2. Stuvning: Skölj savoykålen och ta bort de yttersta bladen. Dela kålen i 8 delar, ta bort mittstjälken. Strimla kålen. Skala morötterna, skiva och strimla dem på längden. Skölj vårlöken, ansa och skär den med det gröna i ringar. Skala, skölj och tärna persiljeroten.
    3. Forma potatissmeten till 8-12 biffar med hjälp av ett par skedar. Lägg biffarna på plåten. Grädda dem i ugnen 20 minuter, vänd dem en gång.
    4. Smält matfettet. Fräs grönsakerna hastigt och häll över buljongen. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner crème fraichen, värm och servera grönsaksstuvningen till raggmunkarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben