Rågkakor med russin

Serverar: 4 portioner

Brödet har en fin rågsmak. Goda.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 4 ½ dl vatten
  • 50 g jäst
  • ½ kg grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ kg vetemjöl
  • 2 dl russin
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i ljummet vätskan. Lägg rågmjölet och saltet i degbunken och arbeta in vätskan och jästen. Arbeta degen smidig, tillsätt så mycket mjöl att degen släpper bunken. Jäs degen till dubbel storlek.
    2. Arbeta degen smidig och slät på bakbord. Arbeta in de sköljda och torkade russinen. Dela degen i fyra delar och kavla ut runda kakor lagom stora att rymmas två på varje plåt. Nagga kakorna med gaffel på båda sidor. Låt dem därefter jäsa ca 40 minuter. Grädda dem i 250 grader tills de fått en ljusbrun färg, ca 15 minuter.
    3. Pensla kakorna med varmt vatten när de tagits ur ugnen och låt dem svalna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben