Rågsiktskakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Älskar de här bröden. Är lätta att göra och håller sig färska i flera dagar efter du bakat de.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 gr jäst
  • 2 dl messmör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk stött anis eller fänkål
  • 1 liter rågsikt
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt messmör, salt, kryddor och resten av mjölken. Blanda i rågsikten och det mesta av vetemjölet - spara lite till utbakningen. Ställ degen att jäsa under duk ca 40 minuter.
    2. Ta upp degen på bakbordet. Dela den i två delar och sedan delar du varje del i sex bitar. Rulla runda bullar och platta till de och nagga de. Lägg de sedan på en och markera fyra delar med en kniv. Jäs brödet under i 40 minuter. Grädda i en 225 grader varm ugn i ca 15-20 minuter. Låt brödet sedan svalna på galler under en bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben