Rågsiktskakor

Serverar: 5 portioner

Ett gott bröd, som är bra att ha hemma i frysen. Lättbakat.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 msk ljus sirap
  • 10 dl rågsikt
  • 1–2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. ´ Tillsätt salt, sirap och rågsikt, och arbeta degen väl. Tillsätt vetemjöl tills degen känns fast.
    2. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp och dela i 5 bitar. Rulla bullar och kavla ut. Lägg dem på en plåt med bakpapper.
    3. Ta ut hål i mitten och nagga. Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i ca 15 minuter. Tips! Tillsätt 1 msk brödkryddor eller mald pomerans.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    4
    6

    Kommentarer (4)

    gottgris 27 oktober 2008

    Lätta och jättegoda. Jag fick ut 5 st rågkakor som tog slut ganska fort, så nästa gång blir det dubbel sats.

    19jessica75 15 mars 2009

    Jättegott och enkelt recept

    Lennart_58 9 november 2009

    Gott, jättegott, tack o 5 poäng.

    epi 5 oktober 2011

    Mycket bra recept Bröden blev fluffigga saftiga . Det här recepet blir det som kommer sparas av de rågkake recept jag provat var detta bäst. Hade i 1dl krossade linfrön .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben