Ragu på fläsklägg och rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Ett mellanting mellan soppa och gryta. Jag brukar laga ärtsoppa på fläsklägg men eftersom det är bara jag som äter det så fick jag komma på något annat.

Ingredienser

  • 1½ kg fläsklägg
  • Till kokning
  • 4 l vatten
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st gul lök
  • Grytan
  • 1½ l hönsbuljong
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 200 g palsternackor
  • 200 g potatis
  • 50 g smör
  • bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka fläskläggen i vatten, kryddor och gul lök skuren i klyftor tills köttet är riktigt mört. Det tar ca 1,5 timme. Lossa sedan köttet från benen. Skär bort svål och fett. Skär köttet i mindre bitar.
    2. Ansa och skär rotfrukterna i 2 cm stora tärningar. Koka rotfrukterna och vitlöken i 1,5 l vatten tills de är mjuka. Lägg i köttet och ta bort vitlöksklyftorna. Hetta upp och vänd ner smör och strimlad persilja.
    3. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben