Rajders egna gräddsås

Tid: 10 minuter

Passar gärna till grillad marinerad fläskkarré med svartvinbärssylt och potatisgratäng eller vilket annat nöt- eller griskött som helst samt kyckling.

Ingredienser

  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk viltfond
  • 1 msk kantarellfond
  • 1 msk soja
  • 1 medelstor rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • Blandpeppar (vit, svart, grön, rosé)
  • Maizena
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken ordentligt och pressa vitlöken ner i en stekpanna. Stek det i en matsked smör så att löken mjuknar. Lägg i resten av ingredienserna i pannan och koka upp och sjud i 5 min. Tillsätt sen Maizena och rör så såsen reder sig
    2. Peppra gärna från kvarn och tillsätt ev mer soja för mer sälta men knappast behövligt.
    3. Servera till kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben