Råraka med löjrom

Serverar: 4 portioner

Från Tina Nordströms "Cookalong"

Ingredienser

  • Råraka
  • 6 potatisar (medelstora, skalade)
  • Till stekning
  • Olja
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Löjrom
  • 1 dl löjrom (alt sikrom, ishavsrom, 80 g)
  • 1 rödlök (skalad)
  • 2 dl crème fraiche
  • Dill till garnering
  • Instruktioner

    1. Riv potatisarna grovt: Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smör och olja. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen. Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.
    2. Finhacka rödlöken. Häll upp crème fraiche i en skål. Vispa med elvisp så att den styvnar. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa sen blir den hård igen. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula crème fraiche på och en klick rom. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben