Råraka med sötpotatis

Serverar: 8 portioner

Lätta att laga och fyllda med smak, de här rårakorna är perfekta som mellanmål eller som en vegetarisk rätt. 175 kcal/portion

Ingredienser

  • 350 g sötpotatis
  • 4 salladslökar
  • 2 ägg
  • 1 msk majsena
  • Nymald svartpeppar
  • 4 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala sötpotatisen och riv den fint. Lägg den i en sil och pressa ur överflödig vätska. Ansa och skiva salladslökarna. Blanda salladslök och sötpotatis i en skål.
    2. Vispa ihop äggen och majsenan. Vispa ner blandningen med sötpotatisen och salladslöken. Krydda med svartpeppar.
    3. Forma 8 rårakor, ca 8 cm i diameter. Pressa ihop varje råraka med händerna så att de blir platta.
    4. Hetta upp hälften av olivoljan i en tjockbottnad teflonpanna på medelvärme. Stek 4 rårakor ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllene utanpå och krämiga inuti. Ta upp dem med en hålslev och hetta upp resten av oljan. Stek resten av rårakorna på samma sätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben