Råstekt vitlökspotatis med entrecôte

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och snabbt

Ingredienser

  • 10 potatisar, ca
  • 4 bitar entrecôte
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor eller vitlökspulver
  • 1-2 msk soya
  • 1 msk kalvfond
  • Matfett (smör)
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen tunt. Ungefär som till en gratäng. Skiva vitlöken fint. Stek dem gyllenbruna i matfett tillsammans med vitlöken eller pudra över vitlökspulvret. Har man tillgång till micro behöver man inte steka dem färdigt utan kör dem i micron 2-3 minuter medan man gör såsen.
    2. Banka eventuellt ut entrecôten och bryn dem i het panna. Salta och peppra och stek dem i svagare värme till den variant man vill ha. Medium, blodig eller genomstekt.
    3. Tag upp köttbitarna och tillsätt matlagningsgrädden i stekskyn. Rör om och låt koka upp. Smaksätt med soya och kalvfond till önskad smak. Servera med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben