Ratatouille med ägg

Serverar: 4 portioner

Ny vegofavorit, där äggen blir pricken över i! Den här rätten lagas bäst i en stor stekpanna med höga kanter, en vid kastrull eller sauteuse.

Ingredienser

  • 1 aubergine, 400g
  • 1 zucchini, 400g
  • 2 röda paprikor, 200g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 410 g körsbärstomater, 1 burk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 ägg
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 3 dl kokt couscous
  • Instruktioner

    1. Skär aubergine och zucchini i ca 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek grönsakerna i 3 msk olivolja i en stor stekpanna under omrörning på hög värme.
    2. Tillsätt tomater, grönsaksbuljong, 2 krm peppar och 1 dl vatten. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter utan lock.
    3. Gör fyra fördjupningar i ratatouillen och knäck ner ett ägg i varje grop. Låt sjuda, utan lock, tills äggen stelnat, ca 10 minuter.
    4. Garnera med basilika och servera med kokt couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben