Ratatouille med färska örter och ris

Serverar: 4 portioner

Kombinationen av grönsaker i den här röran - en klassiker i Frankrike - kan helt och hållet anpassas efter vad man har hemma i skafferiet. Använg receptet som grund.

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 2 squash
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 burk konserverade tomater, hela
  • 2 msk tomatpuré
  • Kryddor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 kvist färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär aubergine, squash, paprika och lök i kuber eller tärningar.
    2. Hetta upp olja i en stor stekgryta. Lägg i grönsakerna och stek på medelvärme i 10 minuter tills allt fått fin färg, rör om då och då. Finhacka vitlöken och häll ner i grytan. Låt koka i tio minuter. Rör om då och då.
    3. Tillsätt tomatpuré och hela tomater, grovt hackade kryddor, salt och peppar. Sjud under lock på svag värme i ungefär 30 - 40 minuter tills alla grönsakerna är mjuka och röran har tjocknat. Rör om då och då.
    4. Om röran blir för tjock så tillsätt lite vatten.
    5. Servera rykande varm!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben