Ravioli med Parmaskinka och Parmesanost

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En härligt god ravioli fylld med parmaskinka och parmesanost serverad med en härligt god gräddsås som jag brukar göra till förrätt.

Ingredienser

  • 1 grundrecept för hemmgjord pasta
  • Fyllning till pastan
  • 1-1,5 hg parmaskinka (kan bytas mot Serrano)
  • 250-300g parmesanost
  • Svartpeppar
  • Till såsen
  • 3 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
  • 1-2 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Raps eller olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika till garnering
  • Instruktioner

    1. Kavla ut pastadegen och gör rutor som är 2x4 cm långa. Lägg parmaskinka och hyvlad parmesanost och lite peppar på den ena halvan av rutan. Vik ihop och tryck till kanterna så att det blir en tät kudde. Koka upp vatten med lite salt i och koka raviolin ett par minuter. Finhacka löken och vilöken och fräs upp i olja utan att det får färg. Häll i grädden och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    2. Den ost som inte gått åt till raviolin garneras det med. Lägg upp raviolin i halvdjup till djup skål, slå såsen över och garnera med lite skuren basilika och hyvlad parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben