Regnbåge med grädde och svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smidig fiskrätt med få ingridienser men med härlig och barnvänlig smak. Min son önskade denna rätt att äta på sin 4-årsdag framför både pizza och hamburgare :) Jag använder hel regnbåge men vanlig laxfilé går lika bra.

Ingredienser

  • 1 regnbåge eller 4 laxfiléer
  • 5 dl Kelda mellangrädde eller vispgrädde
  • 1 liten gul lök
  • 2 burkar champinjoner valfri stl
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg klickar av smör i en ugnsform. Skölj och torka fisken om den är hel (och såklart rensad och utan huvud.)
    2. Skär löken i skivor och lägg inuti fisken (eller ovanpå filéer). Salta och peppra.
    3. In mitt i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på fisk. När fisken nästan är klar, ta ut och häll på grädde och avrunnen svamp.
    4. In i ugnen igen och låt såsen bli varm. Tillsätt ev lite mer salt i såsen. Servera med kokt potatis
    5. Om du gör en hel regnbåge är det lättast att ta upp fisken och lägga på en tallrik bredvid för att rensa bort benen:)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben