Regnbågsforell i ugn med äggsås
Vattenfall hade lagt 50 foreller i Fyrishovs utebasäng. Jag fiskade upp 4 så det blev fisk ikväll. Tog det jag hade hemma och det blev en kanon maträtt som ungarna älskade.
Ingredienser
2 regnbågsforeller
1 citron
Salt
Citronpeppar
Ca. 100 g smör
½ rödlök
Ca 3 msk torkad ditt från kryddburk alt färsk dill
Äggsås
3 ägg
50 g smör
Ca 2 msk mjöl
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Ca.1 ½ dl grädde
Maizena redning vid behov
Instruktioner
- Skär bort huvud och ta bort inälverna på fisken om detta inte redan är gjort. Salta och peppra i fisken. Skiva citronen och lägg skivorna i fisken. Finhacka rödlöken och lägg på citronskivorna. Ha på dillen och klickar med smör. Lägg ihop fisken igen. Salta och peppra på utsidan av fisken. In i ugn 250 grader ca 45- 50 minuter.
- Äggsås.
Hårdkoka äggen. Skala och finhacka äggen.
Smält smöret och ha i mjölet. Ha i vattnet och en smulad buljongtärning. Ha i grädden. Låt koka några minuter. Ha i finhackade äggen och rör om. Ha i ev redning för att få den konsistens du vill ha.
- Servera med kokt potatis och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)