Regnbågsforell i ugn med äggsås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 50 minuter

Vattenfall hade lagt 50 foreller i Fyrishovs utebasäng. Jag fiskade upp 4 så det blev fisk ikväll. Tog det jag hade hemma och det blev en kanon maträtt som ungarna älskade.

Ingredienser

  • 2 regnbågsforeller
  • 1 citron
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Ca. 100 g smör
  • ½ rödlök
  • Ca 3 msk torkad ditt från kryddburk alt färsk dill
  • Äggsås
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • Ca 2 msk mjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Ca.1 ½ dl grädde
  • Maizena redning vid behov
  • Instruktioner

    1. Skär bort huvud och ta bort inälverna på fisken om detta inte redan är gjort. Salta och peppra i fisken. Skiva citronen och lägg skivorna i fisken. Finhacka rödlöken och lägg på citronskivorna. Ha på dillen och klickar med smör. Lägg ihop fisken igen. Salta och peppra på utsidan av fisken. In i ugn 250 grader ca 45- 50 minuter.
    2. Äggsås. Hårdkoka äggen. Skala och finhacka äggen. Smält smöret och ha i mjölet. Ha i vattnet och en smulad buljongtärning. Ha i grädden. Låt koka några minuter. Ha i finhackade äggen och rör om. Ha i ev redning för att få den konsistens du vill ha.
    3. Servera med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben