Rejäl köttgryta

Serverar: 6 portioner

Nu när höstens mörker lägger sig är det tid att njuta av mustiga grytor. Denna gryta blir riktigt smakrik om den får koka länge.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt nötkött, t ex högrev, fransyska
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 squash
  • Servering
  • 2 dl crème fraiche
  • Kokt potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora bitar. Bryn köttet i smör och lägg bitarna i en stor gryta efterhand. Strö över vetemjöl. Skär vitlöken i tunna skivor och lägg i den.
    2. Tillsätt vatten, fond, rödvin, tomatpuré, kryddor och rödvin. Låt allt koka under lock ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med en klick créme fraiche, kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben