Renées goda bröd

Serverar: 1 portioner

Ett smakrikt bröd som inte behöver jäsa.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl dinkelvetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 1dl grovt hackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 3 msk honung
  • 1 st äpple
  • 2 msk valfria frön till topping
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingedienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ner youghurt och honung. Riv i äpplena. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Strö på fröna. Grädda brödet på nedersta valsen i ca 80 minuter. Kolla om det är färdigt med provsticka.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (2)

    chica74 9 januari 2010

    jättegott!!! ändrade lite eftersom jag inte kan äta hasselnötter, jag hade i solrosfrö istället och pumpa kärnor istället för russin (mina barn hatar russin) och brödet försvann ner i magen på ett kick...... den kunde ätas t om utan pålägg, super gott, tack!!!

    sisutjej 6 mars 2011

    mumsigt värre! :) jag hade oxå i solrosfrön istället för nötter och vetemjöl eftersom dinkelmjölet var slut

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben