Renskav på skånska i mikro

Serverar: 4 portioner

En variant på den klassiska renskavsgrytan.

Ingredienser

  • 2 paket (à 240 gr) tinad renskav
  • 4 st medelstora gula lökar
  • 2 msk matfett
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk skånsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • och några rejäla stänk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och finhacka lökarna. Lägg dem med matfettet i en mikrotålig, ganska vid form. Täck över och fräs på full effekt i 5-7 minuter. 2. Fördela renskaven ovanpå löken. 3. Blanda grädde, senap, salt och peppar och häll detta över köttet. Täck över och koka på full effekt i 9-10 minuter. Rör om försiktigt någon gång.
    2. Serveringsförslag Kokt eller pressad potatis passar bra till. Gröna ärter eller en enkel grönsallad passar också.

    Liknande recept

    4.6
    20 min
    30
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben