Renskav på jämtlandsvis

Serverar: 2-3 portioner

Finfin vardagsmat

Ingredienser

  • 1 pkt renskav
  • 1 stor gul lök
  • 200 g champinjoner, färska
  • 2 msk smör
  • 9 enbär, krossade
  • 2 tsk soja
  • 2 msk messmör
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina renskavet något. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Fräs löken i smör tillsammans med de krossade enbären i en tjockbottnad gryta. Bryn svampen. Stek renskavet i stekpannan.
    2. Lägg över svamp och renskav i grytan och tillsätt soja, messmör och creme fraiche. Låt småputtra under lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt pressad potatis eller ris och sockerärtor.

    Liknande recept

    3
    1 h 20 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben