Renskavsgryta
Serverar:
4 portioner
En Norrländsk klassiker
Ingredienser
2 pkt renskav
1 burk majs
1 st gul lök
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
2 krm svartpeppar
2 krm viltkrydda
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
400 g färska champinjoner
Instruktioner
Bryn renskaven i pannan. Bryn champinjonerna (separat). Bryn löken (separat).
Blanda allt, tillsätt mjölken, grädden och majsen. Krydda.
Rör om hela tiden. Tillsätt mjölet och låt koka i ca 10 minuter.
Krydda mer om det behövs.
Servera med ris och krydda lite vitpeppar över riset.
Ett måste att ha rödvin till!
Liknande recept
Renskavsgryta med äpplen
30 min
4
Renskavsgryta med kantareller
5
8
2
Renskav med pressad potatis
5
30 min
4
2
Renskavsgryta med potatismos
20 min
4-5
Renskavsgryta
30 min
4
Renskavsgryta
5
30 min
2
1
Renskavsgryta
4
30 min
4
Renskavsgryta med senap och timjan.
2
Renskavsgryta med trumpetsvamp och muskotmos
40 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!