Renskavsgryta

Serverar: 4 portioner

En Norrländsk klassiker

Ingredienser

  • 2 pkt renskav
  • 1 burk majs
  • 1 st gul lök
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm viltkrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g färska champinjoner
  • Instruktioner

    1. Bryn renskaven i pannan. Bryn champinjonerna (separat). Bryn löken (separat).
    2. Blanda allt, tillsätt mjölken, grädden och majsen. Krydda.
    3. Rör om hela tiden. Tillsätt mjölet och låt koka i ca 10 minuter.
    4. Krydda mer om det behövs.
    5. Servera med ris och krydda lite vitpeppar över riset.
    6. Ett måste att ha rödvin till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben