Renskavsgryta med kantareller och lingon

Serverar: 4 portioner

Plocka dina egna kantareller och lingon och gör en god gryta.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 800 g renskav
  • 2 msk smör
  • 250 g kantareller, eller mängd efter tycke och smak
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl viltbuljong
  • 2 msk messmör
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken och bryn den tillsammans med köttet i en stor stekpanna. Om kantarellerna är fuktiga, koka först ut vätskan i en torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn i ca 4 - 5 minuter. Tillsätt köttet.
    2. Häll i grädde, fond, messmör och timjan och låt det koka ihop på svag värme ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen, men spar lite tillgarnering.
    3. Servera med kokta potatis och grönsaker. Garnera med resterande lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben