Renskavsgryta med pepparrot och äpplen

Serverar: 4 portioner

En god gryta med lite sötma från äpplena. Serveras med potatismos.

Ingredienser

  • 600g fryst renskav
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stort rött äpple
  • ca 4 cm färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • Servering
  • Hemmagjord potatismos
  • Instruktioner

    1. Skala rödlöken, dela den och skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skär äpplet i klyftor. Skala och riv pepparroten fint.
    2. Stek renskaven, lite halvtinad, i lite smör. Tillsätt rödlök och vitlök och stek ytterligare en stund. Lägg i äppelklyftorna och stek lite till. Häll på grädden och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pepparrot.
    3. Servera renskavsgrytan med hemmagjord potatismos. Dekorera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 19 mars 2012

    Jättegott recept och full pott med poäng. Jag brukar göra ett likvärdigt recept så jag visste om att detta skulle bli gott. Satte i äppelmos i stället. Renskaven blir alltid bäst för mig då den är frysen för då går det bäst att skrapa bort små bitar med en borsgaffel hela tiden tills att allt blir till en mjuk massa. /kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben