Renskavspanna

Serverar: 4 portioner

Renskav har en annorlunda och spännande smak av vilt och kan användas i en mängd olika rätter.

Ingredienser

  • Ca 300 g ren- eller älgskav
  • 1 röd eller grön paprika
  • 3 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 - 1 tsk paprikapulver
  • Ca 2 msk senap
  • 2,5 - 3,5 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Tina renskaven om den är fryst, Skölj och strimla paprikan.
    2. Bryn matfettet i en stekpanna, lägg i renskaven och stek den tills den fått fin stekyta.
    3. Tillsätt paprikan och låt alltsammans puttra 2-3 minuter på svag värme.
    4. Strö över salt, vitpeppar och paprikapulver. Rör ner senapen.
    5. Häll gräddfilen över köttet. Värm allt försiktigt så att inte gräddfilen kokar. Den kan då skära sig.
    6. Det är gott att ha strimlad knaperstekt bacon i renskavspannan. Stek bacon för sig och lägg den överst strax innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben