Renwallenbergare med skummig gräddsås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Wallenbergare
  • Renfärs 1 kg
  • Äggulor 6 st
  • Grädde 5 dl
  • Kryddblandning
  • Enbär 6 st
  • Salvia 1 msk
  • Rosmarin 1 msk
  • Rosépeppar 2 tsk
  • Kantskuret färskrivet bröd (Mis de pain)
  • såsen
  • Viltfond 1 liter
  • Gul lök 2 st
  • Morot 1 st
  • Rotselleri 1 liten bit
  • Enbär 4 st
  • Timjan 2 tsk
  • Lagerblad 1 st
  • Hel vitpeppar 10 st
  • Grädde 3 dl
  • Gin 0,5 -1 dl
  • Svartvinbärsgelé 1-2 msk
  • Redning
  • Maizena och vatten
  • Instruktioner

    1. Wallenbergare:
    2. Börja med att mixa kryddorna i en kaffekvarn. Mixa färsen med äggulorna, kryddorna och lite salt i en matberedare. Rör i grädden lite i taget till en ganska lös smet. Smaka eventuellt av med mera salt. Forma pannbiffar och vänd dem i mis de pain. Bryn biffarna och stek dem färdigt i ugn 150 grader ca 10 minuter. Såsen:
    3. Bryn de skurna grönsakerna i lite olja. Häll i fonden och koka upp. Skumma noga. Lägg i de krossade kryddorna, gin och grädde. Koka såsen 30 – 60 minuter. Skumma ofta. Sila och red såsen med maizena utrört i lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer gin samt lite gelé. Skumma upp såsen precis före servering med en mixerstav. Servera med mandelpotatispuré, rårörda lingon samt valfria grönsaker.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben