Ricotta- och svampentré

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 25 minuter

En god smörgås att servera till förrätt

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 50 g parmesan
  • 1 burk ricotta (250 g)
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g shiitakesvamp eller portabellosvamp
  • 1 msk smör
  • 1½ krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lång baguette
  • Instruktioner

    Hacka basilikan (spara lite till garnering). Riv parmesanen fint. Blanda basilika, parmesan, ricotta, olivolja, salt och peppar. Skär svampen i skivor och stek i smör. Krydda med salt och peppar, låt svalna. Skär baguetten i 1½ cm breda skivor. Lägg en klick ricottaröra på varje bröd. Fördela svampen på röran. Garnera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben