Ricotta- och valnötsknyten

Serverar: 4 portioner

Dessa annorlunda och smakrika ricotta- och valnötsknyten är en måltid man minns länge.

Ingredienser

  • 1 dl valnötter
  • 2 dl ricottaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk färsk salvia, finhackad
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk margarin
  • 8 salviablad
  • Instruktioner

    1. Lägg valnötterna i en mixer och mixa tills de är grovt hackade. Tillsätt ricotta, vitlök, ägg, hackad salvia och hälften av parmesanosten. Mixa till en jämn smet.
    2. Blanda mjölet med 1½-2 dl vatten till en slät deg som inte är för blöt. Knåda 1-2 minuter på ett lätt mjölat bakbord tills degen är smidig. Forma degen till en rulle och slå in den i plastfolie, låt vila 30 minuter.
    3. Dela rullen i 16 lika stora bitar. Kavla ut varje degbit till en rund platta som är ca 10 cm i diameter. Portionera upp ricottakrämen i mitten på degplattorna och pensla kanterna med vatten. Vik ihop till halvmåneformade knyten och pressa ihop kanterna.
    4. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i knytena. Låt sjuda 5 minuter tills de flyter upp till ytan. Låt rinna av väl.
    5. Hetta upp margarinet i en stekpanna, lägg i knytena och salviabladen och bryn dem ca 1 minut på varje sida. Garnera med salviabladen och servera med parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben