Ricottadessert med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Den här ljuvliga desserten med jordgubbar, ricotta, yoghurt och honung toppas med en söt karamell.

Ingredienser

  • ½ liter jordgubbar, ansade och halverade
  • 2 msk dessertvin eller färskpressad apelsinsaft
  • 2½ dl lätt vaniljyoghurt
  • 2½ dl ricottaost
  • 2 msk honung
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda jordgubbarna med vinet eller apelsinsaften och ställ åt sidan 10 minuter.
    2. Blanda yoghurt, ricotta och honung i en skål och vispa ihop till en luftig smet. Portionera upp jordgubbarna i fyra värmetåliga glas och portionera upp ricottakrämen ovanpå. Kyl i 30 minuter.
    3. Lägg sockret i en liten kastrull, tillsätt 1 dl vatten och blanda väl. Koka upp på låg värme tills sockret har smält. När sockerlagen har börjat koka, låt sjuda cirka 10 minuter utan att röra om tills karamellen är gyllene och har börjat tjockna.
    4. Portionera snabbt upp karamellen i glasen. Låt stå 2-3 minuter tills karamellen har stelnat och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben