Rimmad laxburgare med fänkålsslaw

Serverar: 4 portioner

Räds inte listan av ingredienser -de här rimmade laxburgarna är lättfixade. 441 kalorier per portion

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • ½ dl salt
  • 400 g laxfilé portionsbitar
  • 8 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 1 ½ msk rapsolja
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • Fänkålsslaw
  • 1 morot
  • 1 fänkålshuvud, 300 g
  • ½ gul lök
  • 1 kruka dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • 1 påse mixsallad, 120 g
  • ½ citron
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • Instruktioner

    1. Rör vatten och salt till en lag. Putsa bort eventuellt skinn på laxen, lägg laxen i rimlagen 15 minuter.
    2. Fänkålsslaw: Skala och riv moroten. Skölj och strimla fänkålen tunt, skala och hacka löken. Plocka och hacka dillen. Blanda morot, fänkål, lök, dill, crème fraiche och senap. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
    3. Rosta brödskivorna i ½ msk olja i en riktigt varm stekpanna. Ta upp laxen ur lagen, torka av dem med hushållspapper. Krydda den med koriander och ½ tsk svartpeppar. Stek laxen i 1 msk olja i en het panna 2 minuter per sida, den får gärna ha en rå kärna.
    4. Lägg ihop bröd, lax, fänkålsslaw och salladsblad till en burgare. Servera resten av salladen bredvid med pressad citronjuice, olja och salt

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben