Rimmade pilgrimsmusslor med avocadocreme

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En höjdare för de som gillar sushi. Passar som förätt eller på buffebordet. Lätt att laga och det går bra att förbereda.

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • Avocadocreme
  • 1 avocado
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk limesaft
  • strimlat skal av en lime
  • 1 dl crème fraiche
  • Garnering
  • Tångkaviar
  • Instruktioner

    1. Skär varje mussla i tre skivor. Lägg dem på ett fat och strö över salt och socker. Låt stå i kylen ca 30 minuter. Längre tid i fall man vill förbereda. Torka av musslorna och fördela dem på fyra tallrikar.
    2. Avocadocreme: Mosa avocadon, blanda i limesaft, strimlade limeskal, socker och salt. Rör i crème fraiche.
    3. Toppa musslorna med avocadecremen och tångkaviaren.
    4. En bit baguette passar bra till.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben