Ris & Köttfärsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt god och du kommer bli supernöjd!

Ingredienser

  • Ris ( 6-12 portioner )
  • Ost ( riven, 1-2 påsar )
  • Köttfärs ( 500g > beroende på hur många port. )
  • Champinjoner ( 1-2 burkar )
  • 1 påse tacokrydda (påse)
  • 5 dl gräddfil
  • Purjolök
  • Majs ( 1-2 burkar )
  • lite matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. 1/ Koka riset 2/ Stek champinjonerna och salta dem lite. 3/ Stek köttfärsen & krydda med halva tacokryddan 4/ Blanda den andra halvan av kryddan i gräddfilen 5/ Skär purjolöken i bitar eller finhacka den
    2. Ta sedan en form och lägg i riset,purjolöken,köttfärsen & champinjonerna. Häll i lite grädde (så den ej ska bli torr) Sedan häller du på gräddfilen,majsen och massor av ost. In i ugnen på ca 225 grader tills osten får en gyllene färg.
    3. Sedan är det bara klart att servera.
    4. Vill man ha lite extra sås vid sidan om så blandar man en ½ påse tacokrydda och 5dl gräddfil.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben