Ris- och skinkgratäng

Serverar: 4 portioner

Otroligt lättlagad och med liten arbetsinsats!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 5 dl vatten
  • 1/2 lök
  • 1 msk olja
  • 1 buljongtärning
  • 1 burk konserverad sparris
  • 20 skivor rökt skinka
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl chilisås
  • 1,5 dl lättmajonäs
  • gratängost efter tycke och smak
  • Instruktioner

    Hacka löken fint. Fräs i olja/smöret. Häll på vattnet och buljongtärningen.Låt koka upp. Tillsätt riset och koka knappt 20 minuter. Under tiden riset kokar gör du såsen; Vispa grädden, blanda med chilisås och lättmajonäs. När riset är färdigt lägger du det i en smord ugnsfast form. Rulla in 2-3 sparrisbitar i varsin skinkskiva och lägg rullarna ovanpå riset. Häll såsen på och till sist osten. gratinera i 225 graders ugn i cirka 20 minuter.Servera med krispig sallad !

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben