Skinkgratäng med lingon

Serverar: 2 portioner

Skinkgratäng med lingon. Servera med ris, pasta, potatis eller sallad.

Ingredienser

  • 300 g färsk skinka, wokstrimlad
  • ½ msk soja
  • 4 färska champinjoner, skivade
  • 1 dl laga lätt ( 5 %) eller liknande
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 dl lingon, frysta
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en eller två ugnssäkra formar. Blanda köttet med sojan och rör om så att allt blandas ordentligt. Tillsätt champinjonerna och rör om igen.
    2. Blanda samman lagalätt, salt, vitpeppar, fond, lingon och majsstärkelse. Häll blandningen över köttet.
    3. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Rör om en gång under tiden. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och sallad.
    4. Ugn: 225º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben