Risgratäng med mycket grönt

Serverar: 4 portioner

Som vegetarisk egenrätt eller som tillbehör.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 squash
  • 2 paprikor
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g passerade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och hacka löken. Skölj och tärna squashen. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök, squash och paprika i oljan i en kastrull.
    3. Krydda med curry, honung, salt och peppar. Häll över tomater och buljong och låt koka upp.
    4. Lägg riset i en lätt smord ugnssäker form. Häll över grönsaksröran och strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben