Risgrynsdessert med rosenvatten
Serverar:
4 portioner
Sholezard
Ingredienser
2 dl grötris
5 dl vatten
1/2 dl socker löst i 1 dl hett vatten
1 påse saffran
2 msk rosenvatten
Garnering
Granatäppelkärnor
Hackade pistaschnötter
Mandlar
Eventuellt kanel
Instruktioner
Koka riset i vattnet på svag värme och rör om då och då så att det inte bränner fast.
När gröten nästan är klar häller man i sockerlag och saffran.
Dra bort kastrullen från värmen när den är klar, tillsätt rosenvatten och låt gröten dra i 5 minuter.
Garnera med granatäppelkärnor, hackad pistasch, mandlar och eventuellt lite kanel.
Liknande recept
Pistagesnitt med rosenvatten
20
Maräng med yoghurt och rosenvatten
4-6
Frukostdrink
30 min
4-5
Apelsin- och morotsmarmelad med pistagenötter
30 min
3
Kryddoftande äppelkaka
1 h 30 min
8
1
Svartvinbärscupcake med rosenblad
7-8
Persikodrink med smak av Orienten
4
Pistageglass
Baklawa
4
45 min
50
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!