Risgrynsdessert med rosenvatten

Serverar: 4 portioner

Sholezard

Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl socker löst i 1 dl hett vatten
  • 1 påse saffran
  • 2 msk rosenvatten
  • Garnering
  • Granatäppelkärnor
  • Hackade pistaschnötter
  • Mandlar
  • Eventuellt kanel
  • Instruktioner

    1. Koka riset i vattnet på svag värme och rör om då och då så att det inte bränner fast.
    2. När gröten nästan är klar häller man i sockerlag och saffran.
    3. Dra bort kastrullen från värmen när den är klar, tillsätt rosenvatten och låt gröten dra i 5 minuter.
    4. Garnera med granatäppelkärnor, hackad pistasch, mandlar och eventuellt lite kanel.

    Liknande recept

    4
    45 min
    50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben