Risoni med fetaostfyllda kycklinglår

Serverar: 4 portioner

Risoni är pasta i risgrynsform. Dessa kycklinglår blir otroligt saftiga och goda.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • ½ kruka färsk basilika
  • Risoni
  • 4 dl risoni (350 g)
  • 1 stor röd paprika
  • 3 tomater
  • 3 salladslökar eller 1 dl strimlad purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Strimlad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vik ut lårfiléerna och salta och peppra dem runt om. Skär fetaosten i smala stavar, lika många som filéerna. Lägg på fetaost och basilika. Vik ihop dem och lägg i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    2. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan.
    3. Tärna tomat och paprika. Skiva salladslöken och fräs alltsammans med vitlök i olivoljan.
    4. Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med de frästa grönsakerna. Smaka av av med salt och peppar och servera med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben