Risotto med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Låt er inte luras av färgen som är för den blir jätte god

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl arborioris
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 hönsbuljongstärning
  • 2 prssade vitlökar
  • 125 g gorgonzola
  • Instruktioner

    Hacka lök fräs den i smör i kastrull, tillsätt risgrynen. Häll i hälften av vattnet salt och smulad buljong och de pressade vitlökarna. koka upp och låt vätskan koka in, häll imer lite i taget rör om med slev. Sjud risotton ca 20 min tills det blir mjukt. Blanda ner smulad gorgonzola och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben